Service & Onderhoud

In tegenstelling tot wat nagenoeg iedere aanbieder u verteld tijdens de verkoop is een zonnestroomsysteem niet geheel onderhoudsvrij. Ook zonnepanelen & omvormers gaan helaas wel eens kapot.
Daar waar de meeste partijen alleen maar bezig zijn met het plaatsen van zonnepanelen denken wij bij Technomen ook aan de toekomst van uw systeem. Er zijn vele situaties denkbaar waarbij het nodig is dat er extra service wordt geleverd door een expert. Denk bijvoorbeeld eens aan wat te doen als er een storing of defect optreed of wanneer u bijvoorbeeld lekkage heeft. Het laaste waar een zonnestroomsysteem eigenaar of zit te wachten is een rood lampje op de omvormer. In de meeste gevallen kunt u beroep doen op de garantie, maar wat als de leverancier niet meer bestaat of deze niet de gewenste service biedt?

Storing of defecten.

Wij kunnen u helpen in alle veelvoorkomende storingen en defecten aan uw zonnestroomsysteem. Door onze jarenlange ervaring in de PV-sector hebben wij veel kennis in huis om uw systeem weer voor de volle 100% te laten functioneren.

• Leveren en vervangen van PV panelen.
• Leveren en vervangen van omvormers.
• Geen/ slechte opbrengst.
• Stormschade.

Dakonderhoud.

Buiten de staat van uw zonnestroomsysteem heeft uw dak dak ook hier en daar wat onderhoud nodig. Indien uw dak enige vorm van onderhoud nodig heeft kunt u bij ons terecht. Denk aan lekkage, vervangen van de dakbedekking, werkzaamheden aan dakgoten of dakkapellen. De meeste dakdekkers en loodgieters zullen hun handen niet branden aan het zonnestroomsysteem op uw dak omdat zij simpelweg niet over de expertise beschikken om dit aan te pakken. In dat geval kunnen wij u helpen met het eventueel (deels) verwijderen van het systeem, opslag en herplaatsing hiervan.

Keruing en inspectie.

Wij zien helaas dat er in de branche heel wat aangerommeld wordt. Hiervoor is het in de meeste gevallen wenselijk om achteraf van de installatie een onafhankelijke inspectie of keuring te laten plaatsvinden. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de verzekeringsmaatschappij dit zelfs eist en terecht! Helaas komt het te vaak voor dat er branden ontstaan door foutieve producten of slechte montage. Om dit probleem tijdig inzichtelijk te maken zou een opleverinspectie een hoop problemen achteraf kunnen voorkomen. Laat daarom uw installatie door een van onze keurmeesters keuren. Uw krijg dan van ons een officieel keuringsrapport met daarin onze bevindingen en eventuele mankementen.