Accu laadpalen

laadpaal

Installeren van laadstation thuis.

Als u beschikt over een elektrische auto is het handig om over een eigen laadpaal thuis te beschikken. Zo hoeft u niet naar een laadpunt in de buurt te rijden en vervolgens uw auto weer op te halen als deze opgeladen is. Het aan te raden de laadpaal bij u thuis door een professionele elektricien te laten installeren.

Wij verzorgen de complete installatie van uw laadstation. Onze monteurs zullen binnen 1 dag de benodigde kabels aanleggen, uw laadstation ophangen en de meterkast gereed maken voor de installatie (inclusief eventueel benodigde KWH-meter).

Is mijn huis geschikt voor een laadpaal?

Wanneer u beschikt over een eigen terrein, garage of oprit, is het altijd mogelijk een laadpaal te installeren. Het laadstation kan of buiten of in een garage geplaatst worden. Niet iedere woning heeft een mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren, dus moet in dat geval de laadpaal in openbare ruimte worden geplaatst. Het is afhankelijk van de geldende beleidsregels in uw gemeente of het eenvoudig is om de laadpaal in de openbare ruimte te mogen plaatsen. Er moet in ieder geval een vergunning of ontheffing worden aangevraagd om een laadpaal te mogen plaatsen bij een openbare parkeerplaats.

Indien er word gekozen voor een laadpaal op de openbare parkeerplaats, zal de gemeente bij de parkeerplek ook een verkeersbord neerzetten om aan te geven dat deze enkel voor elektrische voertuigen is. Het is niet mogelijk om de parkeerplaats op kenteken aan te vragen, deze parkeerplaats blijft voor iedere elektrische auto beschikbaar, dus helaas niet alleen voor die van u.